SADECE 7 ADIMDA HALI LEKE ÇIKARTMA
Sadece 7 Adımda Halı Leke Çıkartma
Her evde bulunan halılar, pek çok nedenden ötürü kirlenebiliyor. Bazense lekelerle baş etmek oldukça ciddi bir mesele hâline geliyor. Eğer nasıl yapacağınızı bilirseniz halı lekesinden kurtulmanın aslında çok kolay olduğunu görebilirsiniz.
Halı lekeleriyle uğraşırken birçok farklı metot deneseniz de en etkilisi, halı leke çıkartma amaçlı olarak özel üretilmiş kimyasal leke çıkarıcılardan faydalanmak oluyor. Ancak, ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar, doğru yöntem kullanılmadığı sürece onlar da lekeyi bir dereceye kadar çıkarabiliyor. Hangi kimyasalı, hangi solüsyonu ya da hangi özel halı leke çıkartma formülünü kullanıyor olursanız olun uygulama işlemini doğru yapmayı; etkili halı temizliğinin nasıl yapıldığını bilmeniz gerekiyor.
Aşağıdaki adımları izlerseniz doğru halı temizliğinin nasıl yapıldığını kolaylıkla görebilir; en zorlu lekelerden bile kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
1.Adım
Öncelikle, lekenin bulunduğu yeri sıvıdan, kirlerden ya da kalıntılardan mümkün olduğunca arındırmaya çalışmalısınız. Herhangi bir leke çıkarıcı solüsyon uygulamadan önce leke yüzeyinde katı hâlde hiçbir parçacık kalmamasına özellikle dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde kalıntıların halının derinliklerine gömülmesine neden olabilirsiniz.
Bunun için, lekeli bölgeyi elektrikli süpürgeyle temizleyiniz, yapışmış maddeleri bir bıçakla kazıyınız ve fazla sıvıyı bir kağıt havluyla çektiriniz.
2.Adım
Kuru bir bez parçasıyla lekeli kısmı parmaklarınız arasında yukarıya doğru büzerek iyice kurulamalısınız. Bu işlemi, lekeyi dağıtmamak adına dışarıdan lekenin merkezine doğru yapmalısınız. Lekeli kısmı, ovmamalısınız. Yoksa leke, daha da dağılabilir. Ama aşağıdan yukarıya doğru büzerek çekerseniz lekeli kısım da üstte, merkezde toplanacaktır.
Bu işlemi yaparken beyaz bir bez parçası ya da havlu kullanınız. Renkli malzemeler, boya vererek lekenin daha da artmasına neden olabilir.
3.Adım
Lekeli bölgeye halı leke giderici uygulamalısınız. Lekeye, sıvı solüsyonu uygularken çok fazla ıslatmamalısınız.
Marketlerin, özellikle halı lekesi giderici reyonlarından satın aldığınız solüsyonları kullanınız. Solüsyonun içinde beyazlatıcı olmadığından emin olunuz.
4.Adım
Solüsyonun en az 10 dakika ya da leke çıkarıcının etiketinde yazan süre boyunca lekeye nüfuz edebilmesi için beklemelisiniz.
Çocukları ve evcil hayvanlarınızı bu solüsyondan uzak tutunuz; zira içeriklerindeki kimyasallar çocuklar ve hayvanlar için ciddi sağlık sorunlarına yola açabilir.
5.Adım
Lekeli bölgeye uygulamış olduğunuz solüsyonu yine “Adım 2”deki teknikle temiz ve kuru bir bez kullanarak ve yukarıya doğru büzerek, dikkatlice temizlemelisiniz. Leke hâlâ duruyorsa, solüsyon uygulama işlemini tekrar etmelisiniz.
Yanınızda birkaç parça temiz ve kuru bez bulundurunuz. Aynı işlemi, lekeden tamamen kurtulana kadar birkaç kez yinelemeniz gerekebilir. Solüsyon uygularken hiçbir seferinde lekeyi fazla ıslatmamaya çalışınız. Gereğinden fazla ıslanırsa hemen bölgenin fazla sıvısını ovalamadan beze çektiriniz.
6.Adım
Bir lif, el bezi ya da yine kuru bir havlu yardımıyla temiz su kullanarak yeni temizlemiş olduğunuz alanı durulamalısınız. Ardından da kağıt havlu ya da başka bir kuru bezle kurulamalısınız.
Eğer durularken hâlâ bir kısım partikül, halınıza yapışmış olarak duruyorsa durulama suyuna 1 çay kaşığı beyaz sirke eklemeyi düşünmelisiniz.
7.Adım
Bunların ardından ise hemen bir elektrikli süpürgeyle bölgeyi iyice temizlemelisiniz.
Böylece halınız, kendini kısa sürede toparlayacaktır ve en kısa sürede halınızı tekrar kusma yapmaması için Profesyonel Temizel halı yıkama fabrikasına gönderin.